פטרת הציפורניים - 20 תרופות סבתא מנצחות לטיפול בבית

היא עקשנית, מרדנית ובהיעדר טיפול הולם – צומחת פרא והורסת כל חלקה טובה.
הובחנתם בפטרת ציפורניים? מחפשים תרופה נגד פטרת ציפורניים? היכנסו לראות אילו טיפולים עומדים לרשותכם, יש המון אלטרנטיבות

לפניכם מדריך טיפול בפטרת ציפורניים, המציג תרופות סבתא שבעיקרן טבעיות ויסייעו לכם להעלים את המטרד הלא נעים וכל זאת באמצעות מבלי ללכת לקליניקה ומבלי לעשות שימוש קונבנציונאלי בתרופות הניתנות במרשם רופא וידועות ככאלה שמזיקות לכבד.

עורכת המאמר: נוי שפיר, פדיקוריסטית מוסמכת ומנהלת שירות לקוחות | חברת ד"ר קליר. עדכון אחרון: 12.03.2024, זמן קריאה: 6 דקות

מהי פטרת ציפורניים גורמי הסיכון להיבדק?

פטרת ציפורניים היא זיהום של הציפורניים על ידי פטריות, אשר הינה מחלה זיהומית נפוצה מאוד.

כאשר בין 10% ל 25% (תלוי באזורים) מהאוכלוסייה סובלת ממנו. בתופעה נתקלים בעיקר, אצל מבוגרים וקשישים ושכיחות הזיהום עולה עם הגיל, כ 20% מהאנשים מעל גיל 60 ועד 50% מעל גיל 70 , עשויים לסבול מכך .

אדם יכול להידבק ללא שום קשר לרמת ההיגיינה האישית שלו. ניתן להיחשף לזיהום הפטרייתי במקומות חמים ולחים (ברוב המקרים), כמו בבריכה, במקלחות משותפות, כאשר לפעמים מספיק ללכת יחפים במקומות ציבוריים כמו חדר כושר, מכון יופי או אפילו בטיפול פדיקור.

אנשים שנועלים נעליים סגורות במשך שעות רבות – כמו חיילים – גם נמצאים בסיכון להידבק.

פטרת הציפורניים ברגלים שכיחה הרבה יותר מאשר בציפורניי הידיים. ברוב המקרים, העור של כף הרגל נדבק במיוחד בין האצבעות ולאחר מכן מתפשטת לציפורן.

פטרת הציפורניים ברגליים, לא נרפאת בדרך כלל ללא טיפול ואף יכולה לגרום זיהומים משניים באזורים נוספים בגוף.

האם פטרת ציפורניים היא מחלה מסוכנת?

זיהומים פטרייתיים בציפורניים אינם מסכנים חיים. למעשה, התלונה העיקרית היא בעיקר אסתטית, אבל גם עלולה לגרום לכאב ולאי נוחות.

למשל, כאשר נועלים נעליים, הציפורן הופכת להיות קשה לגזירה או לטיפוח, עכורה וזה עשוי להביך אנשים לחשוף את הרגליים.

פטרייה בציפורן כף הרגל, יכולה גם להתפשט ולגרום לפטרת של כפות הרגליים.

אם העור נפגע, רואים פצע פתוח וכתוצאה מכך עלול להיגרם זיהום מחיידקי העור.

אצל אנשים עם מחלות רקע כמו סוכרת, הזיהום עלול להיות חמור יותר ובמקרים קיצוניים יכול להוביל לאשפוז, בכדי לקבל אנטיביוטיקה בעירוי תוך־ורידי.

סימנים ראשונים לפגיעה בציפורן

שינוי בצבע הציפורן הציפורניים ללבן, לצהוב או לחום, המבנה הקרני מאבד את הברק.
גם חל שינוי במבנה ובצורה של הציפור ההופך לפריך, שברירי או מעובה ובסוף מתנתק מהעור.
המצב עלול להחמיר עם הזמן. חייבים לטפל במחלה מיד לאחר שהסימנים הראשונים מופיעים.

שלבים של התפתחות פטרת הציפורניים

טיפול טבעי בפטרת ציפורניים

תכשירים המבוססים על מרכיבים טבעיים, עשויות להיות יעילים יותר מתרופות מרשם בטיפול בפטרת ציפורניים קלה עד בינונית.

כמו כן, לתכשירים וטיפולים טבעיים יש פחות תופעות לוואי, מאשר לתרופות מרשם.

גורמים רבים באים לידי ביטוי בעת טיפול בפטרת ציפורניים, כגון חדירות ציפורניים,
חומרת זיהום ובריאות כללית.

תכשירים המבוססים על מרכיבים טבעיים מחסלים את פטרת הציפורניים, ביעילות
ובמהירות דומה ואף גבוהה יותר מאשר תרופות מקומיות מרשם או אנטי פטרייתיים דרך הפה.

כל מי שסבל מזיהום בפטרת הציפורניים יודע שטיפולים אנטי פטרייתיים פשוט לא עובדים.

כעת יש מחקר חדש שמראה את מה שרבים בקהילת הרפואה האינטגרטיבית יודעים כבר שנים – שמנים אתריים יכולים לעצור את פטרת הציפורניים ולאורך זמן.

מחקר, שנערך על ידי מדענים מאוניברסיטת Witwatersrand ו- Tshwane University of Technology בדרום אפריקה, נערך כדי לתת מענה לפער במחקר הקליני הרשמי של השימוש בשמנים אתריים בטיפול בזיהומים פטרייתיים.

טיפול טבעי בפטרת ציפורניים מתבסס על שימוש במרכיבים טבעיים ובצמחי מרפא
ורקיחתן יחד לצורך ריפוי בציפורניים הנגועות, להלן כמה מתוך השמנים והצמחים הטבעיים, אשר יסייעו בטיפול:

שמן פלמה רוזה

שמן פלמרוזה הוא שמן שמקורו הצמח "סימבופוגון מרטיני", סוג של עשב ירוק-עד גבוה שנמצא בדרך כלל במזרח אסיה. מחקר משנת 2019 מצא שנראה כי שמן אתרי פלמרוזה פועל כחומר אנטי פטרייתי על ידי שיבוש הממברנות של תאי הפטרייה, וגורם לנזק לפטרייה.

שמן חוחובה

שמן חוחובה מתקבל מאגוז החוחובה ויש לו כמה שימושים ויתרונות מדהימים. שעווה נוזלית זו המופקת מהאגוז משמשת לעתים קרובות בקרם עור וקרמים וגם כמרכך עור טבעי. לטיפול בפטרת ציפורניים, שטפו את הציפורניים ויבשו בעזרת מטלית רכה. מרחו כמה טיפות של שמן חוחובה על הציפורניים והשאירו אותו לחדור לכמה דקות. חזרו על שגרה זו במשך שבועיים עד שלושה, מדי יום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

שמן ערער

עץ הערער, Juniperus communis, הוא שיח ירוק-עד הגודל בחלקים רבים של העולם, כולל צפון אמריקה, אירופה ואסיה. הוא מייצר קונוסים של זרעים המכונים בדרך כלל גרגרי ערער. למרות שצבע הגרגרים משתנה, רובם כחולים עמוקים. הארומה שלהם מתוארת לעתים קרובות כעצית או חריפה. פירות יער קטנים אלו שימשו למטרות קולינריות ומרפא מאז ימי קדם, ומחקרים עדכניים מראים שהם עשויים להציע יתרונות בריאותיים שונים. מחקרים במבחנה ועל בעלי חיים מראים שלגרגרי ערער יש תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי פטרייתיות חזקות! במחקר אחד במבחנה, שמן ערער הדגים השפעות אנטיבקטריאליות ואנטי פטרייתיות נגד 16 מינים של חיידקים, שמרים, ופטריות.

טגטס

שמן טגטס הוא קיטור מזוקק מפרחי ה-Tagetes Minuta. עשב רב שנתי הגדל על פני שטחי העשב וההרים הממוזגים של דרום אמריקה. שמן טגטס הוא פועל כאנטיביוטיקה. הוא אינו מאפשר צמיחה ביוטית כלשהי (גידול של חיידקים, פטריות, פרוטוזואה או טפילים אחרים, כגון תולעים) בגוף.

שמן עץ התה

שמן עץ התה, הוא שמן בעל יכולות אנטי פטרייתיות ואניספטי. על פי המרכז הלאומי לבריאות משלימה ואינטגרטיבית, יש מחקרים קליניים שמראים לנו ששמן עץ התה עלול להיות יעיל נגד פטרת ציפורניים. ניתן לצבוע את שמן עץ התה ישירות על הציפורן הפגועה פעמיים ביום עם מקלון צמר גפן.

קלנדולה

שמן קלנדולה הוא שמן טבעי המופק מפרחי ציפורני החתול Calendula officinalis. לשמן קלנדולה יש תכונות אנטי פטרייתיות, אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות שעשויות להפוך אותו לשימושי בקרב נגד פטרת ציפורניים. במחקר שנערך ב2008 ופורסם ב Brazilian Journal of Microbiology תוצאות הבדיקה האנטי-פטרייתית הראו לראשונה שלשמן קלנדולה יש פעילות אנטי-פטרייתית פוטנציאלית נפלאה: הוא היה יעיל כנגד כל 23 זני הפטריות הקליניים שנבדקו!

ויטמין E

ויטמין E הוא חומר תזונתי, המגביר את הלחות למיטת הציפורן ולעור מסביב לציפורניים כדי להצעיר ולהחזיר חיות לציפורניים היבשות. ויטמין E הוא מזין את הציפורניים באופן טבעי.

לענה מצויה

לענה (Artemisia absinthium) הוא עשב רב שנתי שצומח מחדש מדי שנה. זה שימש למטרות רפואיות במשך אלפי שנים. שמה של לענה נובע מהשימוש ההיסטורי שלה כחומר נגד טפילים. השמן האתרי מצמח העשב הלבבי והמריר הזה שימש גם כדי לעזור בעיכול, ניהול כאבים ולהפחתת נפיחות. מחקר שנערך עם 42 משתתפים הראה כי לענה יכולה לשפר כאב ולהפחית נפיחות בגוף. כמו גם מחקר נוסף שפורסמה ב 2018- מצאה שלענה היא תרופה צמחיות מועילות לכאבים.

תמצית שורש קוהוש שחורה או תמצית שורש נחש

תמצית שורש קוהוש שחור, הידוע גם בשם שורש נחש, שורש נחש שחור, הוא תמצית העשוי מצמחים ממשפחת החמניות, מדובר על אבקה שחומה-שחורה, בעל אנטי בקטריאלי. מחקר שנערך בשנת 2008 מראה שהתרופה יעילה מאוד נגד פטרת ציפורניים. תמצית שורש הנחש הושמה על האזור הנפגע בכל יום השלישי בחודש הראשון, פעמיים בשבוע בחודש השני ופעם בשבוע בחודש השלישי.

שמן אורגנו

שמן אורגנו מכיל תימול. מחקר משנת 2016 מגלה לתימול תכונות אנטי-פטרייתיות ואנטי-בקטריאליות. לטיפול בפטרת ציפורניים, מומלץ למרוח שמן אורגנו על הציפורן הפגועה פעמיים ביום עם מקלון צמר גפן. יש אנשים שמשתמשים בשמן אורגנו ושמן עץ התה ביחד. שני המוצרים חזקים ועלולים לגרום לגירוי או תגובה אלרגית. שילובם עשוי להגביר את הסיכוי הזה.

תמצית עלי זית

יש חומר פעיל בתמצית עלי זית בשם oleuropein, זה נחשב כבעל יכולות אנטי פטרייתי, וגם מחזקות את מערכת החיסון. אפשר לשים ישירות על הפטרת או לבלוע בצורת קפסולה. על פי מחקר משנת 2012 מתברר שנטילת קפסולה אחת עד שלוש של עלי זית יעילה יותר מתמצית עלי זית ישר על הפטרייה. מומלץ לשתות הרבה מים במהלך הטיפול הזה.

שמנים בעלי אוזון

שמנים אוזונים הם שמנים כמו שמן זית ושמן חמניות שהוסיפו בו גז אוזון. על פי מחקר משנת 2011 , הסוג הזה של חשיפה לאוזון בריכוזים נמוכים למשך זמן קצר עלולה להשבית אורגניזמים רבים כמו פטריות, שמרים וחיידקים. כדי לטפל בפטרת ציפורניים עם שמן אוזוני, צריך למרוח את השמן בתוך הציפורן הפגועה פעמיים ביום.

חומץ

קיימות רק עדויות אנקדוטיות התומכות בחומץ כטיפול בפטרת ציפורניים. ובכל זאת, זו תרופה ביתית בטוחה למדי לנסות. לשימוש, יש להשרות את כף הרגל הפגועה בתערובת של מים וחומץ- חלק אחד של חומץ לשני חלקים מים חמים - למשך עד 20 דקות מדי יום.

מי פה ליסטרין

מי פה בשם ליסטרין שניתן לרכוש בבית מרקחת הסופרפארמים מכיל מרכיבים כגון מנטול, תימול ואקליפטוס, בעלי תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי פטרייתיות. זו אולי הסיבה שזאת תרופה עממית פופולרית לפטרת ציפורניים. תומכי הטיפול ממליצים להשרות את כף הרגל הפגועה בכלי רחב של ליסטרין בצבע ענבר למשך 30 דקות מדי יום.

שום

סקירה משנת 2009 מצאה שלשום יש כמה יכולות אנטי-פטרייתיות ואנטי-מיקרוביאליות. אפשר לטפל בפטרת ציפורניים עם שום על ידי הנחת שיני שום קצוצות או כתושות על האזור הפגוע במשך 30 דקות מדי יום. אולי עדיף, ופחות מסריח, לטפל בו מבפנים החוצה עם קפסולות שום.

תה שחור

השריית רגליים בתה רגיל יכולה להועיל גם בטיפול בציפורניים או בפטרת כף הרגל. תה שחור מכיל חומצה טאנית המייבשת את כפות הרגליים, הורגת חיידקים ועוזרת לסגור את נקבוביות בכף הרגל כדי להפחית את ההזעה. מרתיחים שני ליטר מים, מוסיפים חמש עד שש שקיות תה. הניחו להמים להתקרר תשים את הרגליים בתוך המים למשך 30 דקות. אפשר להשתמש בהשריית כף הרגל הזאת מדי יום.

אבקת סודה לשתייה

טיפ מסבתא נופף הממליץ להוסף סודה לשתייה להשריית רגל כדי לרפא את הציפורן הפגועה. אפשר גם להכין משחה של סודה לשתייה עם כמות מינימלית של מים ולמרוח ישירות על כף הרגל. הניחו למשחה לשבת על האזור הפגוע במשך 10 עד 20 דקות, ולאחר מכן שטפו במים חמימים וייבשו היטב את כף הרגל. ניתן לפזר סודה לשתייה גם על כף הרגל או בנעליים כמו אבקת רגליים, כי הסודה לשתייה יכולה לסלק הלחות הלא רצויה.

מלח

השריית רגליים באמבט של מי מלח בעזרת המגנזיום סולפט שבמלח יכולה להיות מועילה כדי להקל על פטרת על כף הרגל ועל הציפורניים. אפשר לערבב כוס אחת של מלח לשני ליטר מים חמים ולהשרות את הרגליים למשך 10 עד 20 דקות.

אבץ

תחמוצת אבץ היא מינרל שיכול לטפל בזיהומים פטרייתיים. כמגן על העור, ניתן לרסס או למרוח תחמוצת מיקונאזול-אבץ על האזור הפגוע כדי להילחם בזיהום ולהפחית סימנים של פטרת כף הרגל.

קמח תירס

לקמח תירס יש תכונות אנטי פטרייתיות. אפשר לנסות למרוח קמח תירס כי משחה או השרייה. לקבלת משחה, ממיסים קמח תירס במים חמימים במחבת רדודה. הניחו למשחה להתקרר לפני השימוש בה על הרגליים. תן לזה לשבת במשך שעה. כהשריה, הוסף סנטימטר של קמח תירס למיכל רדוד. יוצקים סנטימטר של מים חמימים על גבי קמח התירס, מניחים לקמח התירס ולמים להתערבב באופן טבעי למשך שעה. לאחר מכן, הוסף מספיק מים חמימים כדי לכסות את כל כף הרגל שלך ותן לה להשרות למשך שעה. אתה יכול לנסות קמח תירס כתרופה נגד פטרת ציפורניים באופן ביתי ושבועי.

התאם את התזונה שלך

הקשר בין תזונה לבריאות ברור: ככל שהמזונות שאתם אוכלים בריאים יותר, כך יש לגוף שלכם סיכוי טוב יותר להילחם במצבים כמו פטרת ציפורניים.
תנו לגוף שלך את החומרים המזינים שהוא צריך על ידי אכילה:
* יוגורט עשיר בפרוביוטיקה
* מספיק חלבון כדי לתמוך בצמיחה מחודשת של הציפורניים
* מספיק ברזל כדי למנוע ציפורניים שבירות
* תזונה עשירה בחומצות שומן חיוניות
מזונות עשירים בסידן וויטמין D, כגון מוצרי חלב דלי שומן

כל אחד מן המרכיבים הטבעיים לטיפול טבעי בפטרת, הינו בעל יכולות טיפוליות לא מבוטלות.

אך שילוב של כל המרכיבים הבאים באיכות גבוהה יחדיו: שמן עץ התה, קלנדולה, טגטס, שמן מליסה, לענה מצויה, שמן חוחובה, שמן לבנדר, שמן אקליפטוס, ויטמין E, שמן פלמה רוזה, שמן טימין (קורנית), שמן לימון ושמן ערער, הינו עוצמתי במידה מדהימה.

מיצוי טבעי השומר של סגולות הצמחים, יחד עם שילוב נכון של המרכיבים, במינונים הנכונים – הוא המפתח להצלחת הטיפול.

לידעתכם, ד"ר קליר הוא התכשיר טבעי לשיפור מראה הציפורניים, הכולל את כל המרכיבים המצוינים לעיל.

אדם המשתמש באופן קבוע וע"פ ההנחיות בתכשיר,יראה לאורך הדרך את השינוי המיוחל ולא יצטרך בד"כ, להשתמש במרכיב טבעי נוסף, במהלך הטיפול.

שלבי התפתחות של פטרת הציפורניים

המידע המפורט להלן הינו מידע מקצועי כללי, לצרכי העשרה. אין המדובר בהמלצה לרכישת מוצר כלשהו ממוצריה של שרונ'ס מעבדות לפיתוח וייצור קוסמטיקה בע"מ, או בהצהרה לגבי יעילותם או תכונותיהם. מוצריו של ד"ר קליר הם אינם תרופה ואינם מיועדים לרפא מחלה כלשהי. ההסתמכות על המידע המפורט להלן היא על אחריות הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ עם רופא מוסמך טרם רכישת מוצר כלשהו.